Blog

Batterijen meenemen in het vliegtuig?

Batterijen meenemen in het vliegtuig? Dit is wat je moet weten!

Je wilt natuur niet op je vakantie zonder lege batterijen komen te zitten. Als je ze nu gebruikt voor je foto camera, je elektrische sigaret, drone of powerbank. Hoe neem je mee het vliegtuig in?

Wanneer je batterijen mee wilt nemen in het vliegtuig, hangt alles af van de Wh (Wattuur) en de samenstelling van je batterij. De meeste fabrikanten maken hun product zo dat ze onder de toegestaan 100Wh (wattuur) blijven.
Batterijen / accu’s die onder de 100 wh zijn mogen meegenomen worden in de handbagage. Wanneer je batterijen tussen de 100 en 160wh leveren moet je dit melden bij het inchecken. De batterijen gaan dan meestal bij het ‘speciale goederen’ ruim.

Batterijen of accu’s wordt meestal uitgedrukt in Mah (Milliampère-uur), Wanneer je wilt weten hoeveel wh dit is, is er gelukkig een handige calculator die dit voor jou berekend!

 MAh naar Wh calculator.

Elke vliegtuigmaatschappij heeft zijn eigen regels betrekken op het vervoer van batterijen en accu’s. Bij sommige maatschappijen moeten batterijen in de handbagage en bij andere moeten ze worden ingecheckt, en worden de batterijen opgeborgen in een speciale plaats in het ruim. Controleer dit dus goed voor je vertrekt.

Veilig op reis / batterijen veilig bewaren

Neem je extra batterijen mee op reis? Vervoer ze altijd veilig in een geschikte batterijen opbergdoosje. Hierdoor kunnen de plus en de min poolen geen contact maken met elkaar en krijg je geen kortsluiting. Wel dienen de batterijen afzonderlijk vervoerd te moeten worden in een plastic zakje.

controleer de batterijen altijd eerst goed of er geen beschadigingen op zijn.
Mocht je beschadigingen op de batterijen tegen komen, voorzien de beschadigde batterijen dan van een nieuwe wrap / krimpfolie. Meld altijd bij het inchecken dat je batterijen bij je hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *